Warme zorg in een klassiek huis met een moderne visie

Accommodaties

68 woongelegenheden waarvan 5 kortverblijven

Moderne kamers voorzien van alle comfort

Onze voorziening telt 2 afdelingen met telkens 34 woon­gelegenheden. De bewoner is vrij om zijn kamer zo knus en huiselijk mogelijk in te richten met eigen meubilair. Of hij kan opteren om gebruik te maken van het meubilair dat door ons wordt voorzien inclusief persoonlijke kluis. In beide gevallen is er ruimte voor dierbare herinneringen. Alle kamers beschikken over een persoonlijke badkamer met toilet, lavabo en douche. Er is op de afdeling een afzonderlijke badkamer met relaxatiebad. 

De living op de afdeling biedt ruimte aan de bewoner om samen te eten. Maar ook om te babbelen, te rusten of gezellig samen te zijn.

De centrale verpleegpost zorgt voor een goede bereikbaarheid van onze medewerkers.

  • Wi-Fi over de volledige voorziening
  • ruim TV aanbod
  • oproepsysteem
  • dwaaldetectie
  • gekoelde leefgroep
  • relaxatiebadkamer

’t Vyncktenaerke

Een ontmoetingsplek voor iedereen

De cafetaria is niet alleen een plek om rustig van een hapje of een drankje te genieten. Er vinden ook wekelijks activiteiten plaats. Met bewoners, bezoekers en vrijwilligers. Het is een bruisende ontmoetingsplek: van een familiebezoek tot een groepsactiviteit.

De openingsuren van onze cafetaria zijn woensdag-en vrijdagnamiddag, zaterdag en zondag vanaf 14u30 t.e.m 17 uur.

De binnentuin

Binnen onze voorziening beschikken we over een ingesloten binnentuin. Hier kan iedereen onbeperkt van gebruik maken en bewegen  zonder enige beperking. De tuin kreeg sinds kort een volledige make-over waarbij bewoners veilig en zelfstandig kunnen vertoeven. Een babbel met familie, op een bankje genieten van de zon of meedoen aan een buitenactiviteit. De bewoners gaan ook mee instaan voor de aankleding, invulling en onderhoud van deze tuin.

De stille ruimte

Onze stille ruimte is een unieke ruimte waar stilte, gebed en bezinning een plaats krijgen. Het is een oase van rust waar iedereen terecht kan voor een moment van reflectie. Bij speciale gelegenheden vinden er diensten plaats in de kapel. Je vindt er ook onze nagedachtenisboom terug waar we onze overleden bewoners in ere houden.

De wekelijkse eucharistieviering gaat door in onze cafetaria. 

De reflectieruimte

Als herdenking van Vinkt mei 1940: ‘waartoe de mens in staat is’ realiseerde een reflectieruimte over de dramatische gebeurtenissen in Vinkt en Meigem aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Deze reflectieruimte is in 2013 ondergebracht in een afzonderlijke vleugel van het woon- en zorgcentrum Sint-Franciscus in Vinkt en is open voor het publiek.

Scroll naar boven